Pääkaupunki: Ankara
Suurin kaupunki: Istanbul
Asukasluku: n. 79.700.000 asukasta
Valuutta: liira
Aikavyöhyke: +2
Valtiomuoto: tasavalta

Turkin alue on yli 1 600 kilometriä pitkä ja 800 kilometriä leveä, ja maalla on suorakulmiomainen muoto. Turkin pinta-ala, järvet mukaan luettuina, on yhteensä 779 452 neliökilometriä, josta 755 688 neliökilometriä on Lounais-Aasiassa ja 23 764 neliökilometriä Euroopassa. Maalla on siis aluetta kahdella mantereella. Turkki on pinta-alalla mitattuna maailman 36. suurin valtio Mosambikin jälkeen


Alanya

Asukasluku: n. 175.000 asukasta

Aurinkoinen Alanya sijaitsee Turkin eteläosassa välimeren rannikolla Antalyanlahdella. Pohjoispuolella kaupunki rajoittuu Taurusvuoriin ja etelässä Välimereen. Rantaa kaupungista löytyy noin 17 km!

Alanyan vuoden keskilämpötila on noin 19 celsiusastetta, joten se tarjoaa lämpimiä lomailuilmoja melkein läpi vuoden. Kaupungissa riittää nähtävää ja siellä on myös paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia kuten sukellusta, vesihiihtoa ja nousuvarjoliitoa. Alanyassa on myös hyvät mahdollisuudet arkisemmille harrastuksille kauniissa maisemissa kuten lenkkeilylle, pyöräilylle, lentopallolle ja tennikselle.

Pitkien rantabulevardien varrella riittää erilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia sekä perinteistä turkkilaista ruokaa, että kansainvälisempiäkin herkkuja. Upeilla hiekkarannoilla on rentouttavaa ottaa aurinkoa ja kristallinkirkkaassa merivedessä on mukava käydä vilvoittelemassa.

Konakli

Asukasluku: n. 29.000 asukasta

Konaklin kaupunki sijaitsee 10 km Alanyasta länteen. Konakli on erinomainen kaupunki, missä meri ja vuoret ovat niin lähellä toisiaan, että on mahdollista nauttia vuoristonäkymistä rannalla aurinkoa ottaessasi. 

Konaklista on 4 kilometriä huvipursisatamaan ja tunnin ajomatka golfkentälle. Alueella on noin 100 ravintolaa, kahvilaa ja baaria sekä 250 kauppaa, joista löydät kaiken tarvitsemasi. Henkilökunta puhuu yleensä ainakin englantia.

Edelleen 50% väestön tuloista tulee maataloudesta ja loput turismista.

Talviaikaan Konakli on erittäin suosittu lämpimän ilmansa vuoksi. Lämpötilakeskiarvo on 15 astetta joulukuusta maaliskuuhun, tosin joulukuussa lämmintä saattaa olla jopa 23 astetta. Kesäsesonki on pitkä; se alkaa maaliskuun 15. päivä ja päättyy marraskuun lopulla.


Belek

Vuoden ympäri toiminnassa oleva golfkeidas! Belekistä on tulossa Euroopan ympärivuotinen golfin pääkaupunki lukuisine korkeatasoisine golf-kenttineen.

Belek sijaitsee 30 kilometriä Antalyasta itään päin Välimeren rannikolla. Se tarjoaa upeat rannat, hienot golfkentät, historiallisia nähtävyyksiä sekä kauniin ympäristön ainutlaatuisella kasvistolla ja kukilla katettuna.

Belekissä on yli 300 vuosittaisen aurinkoisen päivän lisäksi matalat kosteuspitoisuudet ja merenraikasta puhdasta ilmaa. Turkin kolmanneksi suurin lentokenttä Antalyassa on vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä.