Uratarina: Johanna Iivari

Tunturien tuiskeesta ravintolamaailman syövereihin

Sukuni vahvat juuret ovat syvällä Sallan tunturimaisemissa. Kuten monen muunkin lappilaisen tarinassa, perheeni muutti Etelä-Suomeen vanhempien töiden perässä. Lapsuuteni vietin Sammatissa, Elias Lönnrotin synnyinmaisemissa ja kävin kouluni sekä vartuin aikuiseksi Lohjalla. Yläasteen jälkeen opiskelin rakennuspiirtäjän ammattitutkinnon ja haaveenani oli jatkaa arkkitehtiopintoihin, mutta monien sattumusten summana ajauduinkin ravintola-alalle. Ravintola-alalla kouluttauduin moniosaajaksi halliten sekä salin, että keittiön puolen. Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun kautta ponnahdin keittiöesimiestehtävien kautta ravintolapäällikön tehtäviin, mistä lopulta tapahtui harppaus ravintolayrittäjän vaativiin saappaisiin. Rohkeutta ja uskallusta minulta ei ole koskaan puuttunut: pelottoman luonteeni ansiosta lopulta halusin hypätä taas aivan uuteen maailmaan kiinteistönvälityksen parissa.

Markkinoinnin opintojen kautta kiinteistönvälityksen maailmaan

Ennen kuin aloitin Lapin Arvokiinteistöillä tammikuun alussa 2022, suoritin Liiketoiminnan ammattitutkinnon osaamisalanani myynti ja markkinointiviestintä. Opintoni painottuivat erityisesti digimarkkinointiin. Olen sittemmin työskennellytkin markkinointiviestinnän parissa, mistä on ollut suurta hyötyä markkinoidessani omaa henkilöbrändiäni sekä myyntiin tulevia kohteitani Lapin Arvokiinteistöillä. Myyntityötä tehdessäni ja opiskellessani löysin kokemuksen kautta itselleni oman tyylin myydä, mikä on osoittautunut vahvuudekseni myös asuntokauppiaan työssä.

Johanna on tuttu näky myös Lapin tunturikohteissa

Intohimona ammattitaidon kehittäminen

Tässäkin työssä, kuten aikoinani ravintola-alan urallanikin, kouluttautuminen on minulle tärkeää huipulla pysymiseksi. Tällä hetkellä suoritan työn ohella samanaikaisesti KiLAT-tutkintoa (Liiketoiminnan ammattitutkinto, kiinteistönvälityksen osaamisala) sekä Isännöinnin ammattitutkintoa. Kristallinkirkkaana tavoitteena siintää myös Kiinteistönvälittäjä LKV -tutkinto. Asiakaspalvelutaidot olen kokenut aina vahvuudekseni ja tässä työssä onkin parasta saada tutustua uusiin ihmisiin sekä kohteisiin ja auttaa kodinvaihtajia ympäri Lapin toteuttamaan asumisen unelmiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.