Hyvä kiinteistönvälittäjä on palkkionsa arvoinen. Suosituksia on luultavasti juuri niin monta kuin ystäväpiirissäsi on asuntonsa myyneitä, mutta kaikkien kanssa ei yhteistyö välttämättä suju odotetulla tavalla, sillä jokainen välittäjä, asiakas ja koti on erilainen. Voi kuulostaa vaikealta yhtälöltä, mutta sitä sen ei tarvitse olla – hyvän kiinteistönvälittäjän tunnistaa.

Hyvä välittäjä puhuu suoraan

Vaikka moni meistä kuuleekin mielellään kehuja omasta kodistaan, eivät ylistyssanat ole aina oikotie onneen. Jos välittäjä arvioi asunnon hinnan reippaasti yläkanttiin myyjää miellyttääkseen, saattaa hän poistua toimeksianto laukussaan, mutta mitä luultavimmin hurjaa hintapyyntöä ei ole kukaan valmis maksamaan. Hyvä välittäjä on rehellinen hinta-arvion suhteen ja osaa myös perustella sen sekä tilastojen että oman kokemuksensa ja ammattitaitonsa avulla. Hyvä välittäjä ei ole taivaanrannan maalari, vaan hän pyrkii myymään asunnon parhaaseen mahdolliseen markkinahintaan kohtuullisessa ajassa. Hän osaa myös kertoa ikävätkin uutiset hienotunteisesti ja faktoihin perustuen, kuten vaikkapa kiinteistön kuntoluokituksen tai odotettua matalamman hintaodotuksen kohdalla.

LKV on osoitus ammattitaidosta

On totta, että tutkinto ei vielä kerro henkilön olevan hyvä työssään, mutta LKV-pätevyys osoittaa toisaalta sen, että välittäjä on sitoutunut työhönsä, on kiinnostunut alasta ja haluaa edetä urallaan. Laillistettu kiinteistönvälittäjä on usein työskennellyt kiinteistönvälitysalalla pidempään ja kerännyt samalla kokemusta, mutta tuntee myös alaan liittyvät lakipykälät ja noudattaa hyvää välitystapaa. Tietysti alalla on paljon kokeneita välittäjiä, jotka eivät syystä tai toisesta ole virallista tutkintoa suorittaneet, joten parasta on kysyä suoraan, kauanko välittäjä on alalla työskennellyt. Jokainen aloittaa uransa jostain, joten me Arvokiinteistöillä pidämme huolta siitä, että uusillakin välittäjillä on ammattitaitoisen tiimin ja kokeneiden kollegoiden tuki takanaan. Tehokas tiimityöskentely onkin varmin tapa saada asunto myytyä kohtuullisessa ajassa, tyydyttävään hintaan!

Hyvä välittäjä on myös hyvä asiakaspalvelija

Kiinteistönvälittäjän työ on asiakaspalvelua, ja asunnon myyjänä sinä olet hänen asiakkaansa. Hyvä välittäjä ottaa asiakkaansa tarpeet huomioon esittelyajankohtia ja kuvauksia varatessa, ja hän myös pitää myyjän hyvin ajan tasalla koko myyntiprosessin ajan. Jokaisen esittelyn jälkeen on mukava kuulla, kuinka monta kävijää paikalla oli ja mitä he pitivät asunnosta – ja ennen kaikkea, saiko välittäjä heiltä tarjouksia. Hyvän välittäjän tunnuspiirre on myös se, että hän kertoo asiakkaalleen, minkälaisia toimenpiteitä hän suosittelee seuraavaksi, kuten hintapyynnön muuttamista, sekä perustelee päätöksensä hyvin. Välittäjällä on kuitenkin paljon tietoa markkinatilanteesta, ja tietoa kannattaa käyttää hyödyksi.

Henkilökemialla on merkitystä

Iso osa asiakaskokemuksesta koostuu aivan muusta kuin tehdyn työn tehokkuudesta. Vaikka välittäjä olisikin alueen kovin myyntitykki tilastollisesti, ei hänen toimintatapansa välttämättä sovi kaikille. Keskustele välittäjän kanssa sinun ja perheesi tarpeista sekä toiveista asunnon välityksen suhteen. Kun välittäjän kanssa synkkaa ja sopiva yhteistyömalli löytyy vaivatta, on koko prosessi miellyttävämpi sekä sinulle että välittäjälle, mikä usein johtaa myös parhaaseen lopputulokseen. Tärkeintä on, että sinulla on tunne, että välittäjä hoitaa työnsä huolella ja asiakkaansa parasta ajatellen!

Meiltä löydät pätevät, ammattitaitoiset ja asiakaspalveluhenkiset välittäjät, jotka ovat todellisia tiimipelaajia sydämestään. Jos kodin vaihtaminen on ajankohtaista nyt tai lähitulevaisuudessa, ota meihin yhteyttä niin jutellaan lisää juuri sinun tarpeistasi!

Haluatko kuulla lisää asunnonvaihtamiseen liittyviä käytännön vinkkejä? Tilaa uutiskirjeemme tästä!