Uratarina: Jaana Tikanoja

Oman tien etsimistä peruskoulun jälkeen ja kannukset kaupallisesta koulutuksesta

Kuten useilla muillakin, ei minulla yläasteen jälkeen ollut hajuakaan mitä sitä isona tekisi. Kävin vuoden verran ammattikoulua kalatalouden puolella todeten, että ei ollut minun juttu – vaikka toki voin kehuskella nyt että olen ajanut troolaria. Ammattikoulun jälkeen vaihdoin sitten kaupalliselle puolelle, valmistuin 2002 Merkonomiksi suuntautuen tietotekniikkaan.

Merkonomin opintojen jälkeen tein pätkätöitä, kunnes sattumien kautta päädyin Jyväskylän kaupungin Tilapalvelulle toimistosihteerin sijaiseksi, missä sitten vierähtikin useampi vuosi sijaisuuksia tehden. Tilapalvelu olikin ensimmäinen kosketus kiinteistöalalle, vaikka vielä tässä vaiheessakin olin sitä mieltä, että päädyn taloushallinnon puolelle. Tilapalvelun jälkeen lähdin suuntautumaan taloushallintoon ja olin oppisopimuksella Jyväskylän kaupungin talouspalvelukeskuksessa palkkahallinnon asiantuntijan tehtävissä vuodet 2006–2008., mistä hyppäsinkin vuoden 2008 alussa sitten Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n palvelukseen.

Jaana on todella aktiivinen sosiaalisessa mediassa – häneen voit törmätä muun muassa TikTok-videopalvelussa
Jaana osallistumassa Lapin Arvokiinteistöjen puolesta Keminmaan Joulupuu-keräykseen Joulukuussa 2022

Ensikosketus kiinteistöalaan ja hyppy tuntemattomaan

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:ssa viihdyin vuoteen 2020 asti vakituisessa työsuhteessa ja työnkuva ehti vuosien varrella muuttua useaan otteeseen taloushallinnosta, palvelupisteen kautta asukasvalitsijaksi. Jyväskylän jälkeen otimme perheen kanssa hyppäyksen ja muutimme tänne pohjoiseen ja siirryin Tervolan Vuokratalot Oy:lle töihin. Työnkuvani oli todella laaja asuntojen kunnossapidon suunnittelusta, taloushallintoon ja asukasvalintaan. Tervolassa olinkin melkein kaksi vuotta, kunnes tuli aika etsiä uusia haasteita.

Vuoden 2022 alkukesästä alkoi heräämään ajatus uusista haasteista ja monesti olin miettinyt myös kiinteistönvälityksen pariin siirtymistä. Tuumasta toimeen ja hakemusta Lapin Arvokiinteistöille Kemin toimipisteeseemme. Jukan (Ruskola) kanssa pari kertaa juteltuani, ja Jukan suostuttelujen jälkeen uskalsin lopulta heinäkuussa 2022 hypätä kiinteistönvälityksen maailmaan. Ja onhan tämä ollut seikkailu! Se, että tietää paljon kiinteistöalasta on toki iso plussa, mutta muutos aikaisempaan työhön on suuri, koska ennen työtäni ohjasivat paljon Valtion antamat ohjeistukset mm. sosiaalisesta asuttamisesta ja nyt eletään kovan rahan markkinoilla.

Pohjakoulutukseltani olen tosiaan merkonomi, mutta kouluja on toki käyty vuosien varrella muutenkin elämänkoulun lisäksi. 2010 olen valmistunut kiinteistösihteeriksi ja parhaillaan liiketalouden Tradenomin opinnot odottavat valmistumistaan.

Lapin Arvokiinteistöt Oy – tiimityötä välimatkoista huolimatta

Lapin Arvokiinteistöillä parasta on työpaikan henki, kaikki tsemppaavat toisiaan ja tukevat työssä. Vaikka teemmekin itsenäisesti työtä on myös porukan tuki takana. Jukan vetämät viikkopalaverit pitävät kaikki mukana toimiston viikkorutiineissa ja samalla voimme yhdessä miettiä kehitysideoita myyntiin ja hinnoitteluun. Vaikka työskentelemme laajasti koko Lapin alueella ja toimistot on hajautettu, on meillä loistava yhteishenki etäisyyksistä huolimatta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.